Publicerad: 10/20/2000


Vinn8 flyttar till England

Det händelserika premiäråret lider mot sitt slut - ett år där Greyhound Racing har överträffat alla förväntningar vad gäller omsättning (10-12 miljoner per vecka) och intresse.

Hundåret 2001 börjar med en nyhet. Lördagen den 6 januari flyttar nämligen Vinn 8:an och lördagens Vinn 3:a till hundkapplöpningssportens "hjärta" Wimbledon. Detta innebär att Greyhound Racing, bortsett från söndagens Vinn 3:a i Landskrona, blir helbrittiskt under vintern.


Lennart Nilsson, chef för Greyhound Racing, ger sin syn på flytten.
- Lördagsracen från Wimbledon erbjuder de bästa hundloppen från de brittiska öarna, och kanske också hela världen. Vi kommer att ha studio med eget team på plats för att bevaka loppen fullt ut. Dessutom introducerar vi i februari ett "inför"-tema redan under fredagssändningarna. Där kommer Billy Lansdowne & Co kika på startlistorna inför lördagen, och börja bygga stämningen inför Vinn 8:an.

För spelarna betyder Englandsflytten att startlistorna kommer till ombuden på fredagar, det vill säga lite senare än nu. Listorna kommer dock att finnas att hämta på www.svenskaspel.se redan på onsdagen. Där kan man dessutom välja att prenumerera på listorna.


Spelstart för Vinn 8:an flyttas till torsdagar 08.00 (Lathund startar 10.00) och spelstopp flyttas fram till 18.00 på lördag.


När sänds Vinn 8-loppen i tv?
- Cirka 23.00 på TV 3 på lördag.


Och hur länge kommer Vinn 8:an att gå från England?
- Så fort den svenska säsongen är igång så återvänder Greyhound Racing självklart till Borås, Åkers Kanal och Landskrona. Vi siktar på mitten av april, men det beror naturligtvis mycket på vädrets makter.

För ytterligare information:
Lennart Nilsson, chef Greyhound Racing, 070-6779240
Daniel Björklund, informationsansvarig Greyhound Racing, 070-6082596


Källa: Svenska SpelCreated by Titti Karjalainen