Publicerad: 10/21/2006


Spelpremiär! - www.greyhoundracing.se

Nu börjar vi att närma oss en spelstart. De flesta ombuden är utbildade och terminalerna började installeras i måndags. I första steget räknar vi med att hinna få upp cirka 100 terminaler hos spelombud spridda över landet. Vissa större kedjor kommer att installeras i nästa steg men vår förhoppning är att samtliga terminaler skall vara igång senast i början av december.
Tyvärr så har sjukdomar på Lotteriinspektionen inneburit att vi behövt flytta den slutbesiktning som krävs innan spelstart. Det innebär i dagsläget följande.

Slutbesiktning - tisdagen den 24 oktober
PR utskick (får inte göras tidigare) - onsdagen den 25 oktober
Terminalerna öppnas för spel - fredagen den 27 oktober
Första GR 3 och Trio Special - lördagen den 28 oktober.

Detta gäller under förutsättning att allt är till belåtenhet vid slutbesiktningen. Behöver vi eventuellt utföra några mindre förändringar systemmässigt så skjuts premiären en vecka framåt.

Tävlingarna på Boråsbanan den 28/10 blir annars våra premiärtävlingar. Detta eftersom de även tävlar på söndagen och detta underlättar enormt för våra installationer samt tv-produktioner. Rent sportmässigt så vore det kanske bättre att inleda på Landskrona då både Gåsaloppet och Tikmasters drar igång. Nu räcker det dock att vi får tre stycken bra spelbara lopp i inledningsskedet och det bör väl inte vara några problem. ANMÄL!

Till Landskrona kommer vi istället i samband med finalerna helgen efter. Tyvärr ställer det till det en hel del för oss med allt åkande inledningsmässigt rent personalmässigt. Vi tror dock att det är oerhört viktigt att alla de tidigare s k riksbanorna får chansen att synas inledningsmässigt.

Under vintern kommer sedan personal på banorna att utbildas på det nya spelsystemet och installationer av banutrustning kommer att göras. I startläget måste vi dock åka runt med både terminaler och personal.

Schemat som angetts till Lotteriinspektionen rörande de svenska loppen är just nu:

Lördag 28 Borås
Söndag 29 Borås

Lördag 4 Landskrona
Söndag 5 Åkers Kanal

Söndag 12 Åkers Kanal

Samtliga aktuella banors tävlingsledare kommer att bli kontaktade gällande rutiner och information kring det nya spelet.

Surfa in på www.greyhoundracing.se nu och läs mer. Sidan kommer att utvecklas fram mot spelstarten och fyllas på med information. Snart kör vi!

SHCF/GR Spel


Källa: SHCF / GR SpelCreated by RacingManager