Publicerad: 09/03/2001


De svenska 99:orna gör upp i avdelning åtta

Lördagens åttonde och avslutande lopp på Vinn 8:an är finalen i det så kallade svenska uppfödningsloppet för svenskfödda hundar födda 1999. Ett av årets mest prestigefulla lopp.

- Det är ett jättefint lopp som kommer bjuda på god underhållning, säger Åkers Kanals banvärd Mikael Almén till Svenska Spel.

Svenskt Uppfödningslopp sponsras av uppfödarna själva just för att stödja svensk uppfödning. Det är även ett så kallat täckeslopp.
- Det är ett jättefint lopp med extra stor prestige. Om man vinner får man ett täcke till hunden som speciellt pris. Det är ett kul pris som brukar vara mycket uppskattat av såväl hunden som ägaren.

Anmärkningsvärt i årets lopp, som gäller hundar födda 1999, är att tre av de startande hundarna, Dance Of The Knights, Fireball och Castor Whizzer har samma föräldrar. Nämligen Bob Whizzer och Gaelic Cailin. Ytterliggare ett syskonpar återfinns i loppet. Det är Scherling och Norton. Den ensamme hunden i sällskapet är Kovo.


- Det är en kul grej faktiskt men inte så ovanligt som man kan tro. Ibland dyker det upp såna här kanonkullar och då brukar de dominera. Ifjol var det Winona-kullen och i år kan Bob Whizzer-kullen kanske göra samma sak, säger Almén avslutningsvis till Svenska Spel.


Källa: TIPTV/Joakim KahnlundCreated by Titti Karjalainen