Publicerad: 11/26/2005


Info om läget i spelfrågan

Som tidigare meddelats anser Finansdepartementet att vi inte kan ta över den befintliga spelkoncessionen från Svenska Spel nu när deras medverkan upphör.
Detta innebär att vi är bakbundna under 2006 eftersom Svenska Spel fortfarande sitter på rättigheterna även för det året.

Vi strävar nu mot att erhålla ett eget fullständigt tillstånd avseende spelet så fort som möjligt, och har beslutat att under tiden ansöka till Lotteriinspektionen om ett eget rikstäckande lotteritillstånd som också ger möjlighet till vadhållning på hundkapplöpning. Ett sådant tillstånd innebär dock en annan återbetalningsprocent men kan ändå fungera för vissa typer av spelformer.

Ett projekt har startat upp inom förbundet som nu ser över hur en sådan verksamhet skulle kunna fungera och se ut. Projektet skall även se över hur vi ska kunna finansiera verksamheten framförallt gällande hur vi ska kunna få ut våra spel till spelombuden. Finns det t.ex. möjlighet att "hyra" in sig i något annat befintligt system?

Vi hoppas att ha alla knutar lösta för att möjliggöra en spelpremiär i början av maj 2006. Även om inte spelet får samma omfattning och ekonomiska möjligheter som den som arrangerades av Svenska Spel, så kan ett eget tillstånd ändå utgöra en bas för den fortsatta verksamheten för sporten.

Det är väldigt viktigt att sällskapen arbetar med att ta in spons och planera tävlingar för 2006, som en beredskapsåtgärd ifall vi inte skulle lyckas fullt ut.

Nu kommer projektet att rulla på under vintern och framåt vårkanten räknar vi med att ha mer information i ärendet.

Styrelsen för
Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund


Källa: SHCF StyrelseCreated by Lena Forsberg