Publicerad: 09/15/2006


Lotteritillståndet äntligen hemma!

Tisdagen den 12 september tog nya generaldirektören för Lotteriinspektionen det efterlängtade beslutet att Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund
beviljats grundlicens för att få arrangera riksstäckande vadhållning på hundkapplöpning. Det innebär att vi nu kan trycka på knappen ordentligt och försöka att komma igång så fort som möjligt.

Den första terminalen är redan på plats i Sverige och den svenska programvaran håller på att testköras för fullt. Vi räknar med att få den typgodkänd i slutet av september.
Samma sak gäller spelkontrollen och det fysiska systemet som skall godkännas på plats. Att detta inte ska bli ett problem för oss säkerställs av ett av världens allra största teknik och spelterminalföretag Scientific Games som vi nu officiellt kan meddela är vår samarbetspartner tekniskt i projektet. Läs mer om Scientific Games verksamhet på www.autotote.com.

Våra egna spelkuponger är testkörda på systemet och de och kvittorullarnas text och utformning ligger just nu för godkännande hos Lotteriinspektionen och kommer därefter att omedelbart skickas till tryckeriet. Samma sak gäller med det pr material som tagits fram inför "omstarten".

Avtal finns gällande utländska lopp när inte vi själva klarar av att tävla och nu läggs också de sista pusselbitarna hur vi på ett enkelt och bra sätt får över startlistor för att produceras på våra väggtidningar m m. Själva loppen kommer att tas ner via satellit och redigeras på vår spelkontroll innan de läggs ut via vår websida.

Från de svenska banorna har ett system byggts som möjliggör att skicka de svenska loppen via bredband med full broadcast upplösning (tv-kvalitet) och just nu bokas det bredbandsuppkopplingar, fiberlösningar samt t.o.m. radiomaster för fullt runt om i landet.

På ombudssidan ser det väldigt bra ut men tyvärr så kan vi inte möjliggöra att alla som lämnat intresseanmälan får vara med i första releasen. Vår samarbetspartner Scientific
Games har dock redan påpekat att fler terminaler kan sättas in så fort vi kommit igång på ett skapligt sätt.

TV4 kommer att bli vår samarbetspartner gällande text tv information till ombud och privatpersoner och streamingen av tv-bilder sker genom Telias stora streamingservrar.

I början av nästa vecka går utskicken ut till ombuden med avtal och utbildningsplaner. När avtalen sedan börjar att komma tillbaka kan ombudsinstallationerna starta upp. Det blir ett digert arbete med ombud från riksgränsen i norr hela vägen ner till söder.

I nästa vecka så hoppas vi också att hinna med lite smygpremiär på vår nya hemsida för spelverksamheten. I startskedet kommer givetvis en hel del mer spelrelaterad information att saknas i avvaktan på själva spelstarten men sidan kommer att byggas ut allt mer ju närmare spelstart vi kommer. Håll utkik på www.greyhoundracing.se

Spelstarten då? Ja, förhoppningen har givetvis varit att komma igång så fort som möjligt efter tillståndsbeslutet och nu när det äntligen, äntligen har kommit så är förberedelserna långt gångna.
Vi hoppas på spelstart någon gång i oktober månad om inget oförutsett inträffar.

Svensk Hundkapplöpning står nu inför en mycket intressant uppgift och blir genom sitt bolag GR Spel det tredje spelbolaget i Sverige som tillåts ställa ut egna spelterminaler hos spelombud.

Nu tar vi tag i det här tillsammans och visar att Svensk Hundkapplöpning kan ta vara på det förtroende som vi har hos myndigheter och samarbetspartners.

Greyhound Racing är en spelprodukt att räkna med.

Med hopp om en ljus framtid!


Källa: SHCF/GR Spel, Mikael AlménCreated by RacingManager