Publicerad: 05/03/2002


Årets kapplöpningshund gör säsongsdebut

Vinn 8-premiär på Borås Greyhound Park

På lördag är det Vinn 8-premiär på Borås Greyhound Park. Då passar fjolårets stora kapplöpningsstjärna Cosy Corner på att göra säsongsdebut. "Cognac" som han kallas till vardags utsågs till Årets kapplöpningshund 1999 bland annat efter segern i stortävlingen Peab Greyhound Derby. Nya Borås Greyhound Park är också hemmaplan för raketen från Töllsjö. Genrepet inför premiären skedde dock på Landskrona Greyhound Park förra helgen då han gick ett testlopp under gällande banrekord! Gissa om det kommer att gå undan i Vinn 8:ans avdelning 5 då Cosy Corner bland annat utmanas av Årets rookie 1999 Winona och Golden Hawk högklassig segrare på Vinn 8:an förra veckan.

Cosy Corner är en stor kändis på hemmaplan och laddar inför Vinn 8:an med besök hos spelombudet på Konsum i Bollebygd.

–Vi har lovat att vara där några timmar på fredagseftermiddagen berättar ägarinnan Ingela Jensander.

Cognac är en riktig linslus och älskar att stå i centrum. Enligt matte showar han helt på egen hand när de varit på besök hos spelombuden på hemmaplan.

- Om folk inte klappar honom skäller han ut dem och om han tror att de har något gott i handen så sitter han vackert. Jag har aldrig haft en hund med sådant självförtroende. Han tycker verkligen att han är störst bäst och vackrast.


Källa: Svenska SpelCreated by Titti Karjalainen