Publicerad: 10/01/2013


INTERNATIONELLA LOPP PÅ IRLAND I NOVEMBER

INTERNATIONELLA LOPP PÅ IRLAND I NOVEMBER
Den irländska banan i Clonmel vill få igång ett utbyte med hundar från länder utanför Irland o England. Ett försök att dra igång detta gjordes i vintras men det strandade av olika orsaker. Nu vill man göra ett försök igen i november/december.

Dessa lopp man tänker köra är spelbara lopp dvs att det irländska förbundet (IGB) har åtaganden mot den irländska staten och därmed kriterier som måste vara uppfyllda för att anordna dessa lopp.

Dessa är att hund måste ha en irländsk tävlingsbok så att hunden kan identifieras vid tävling, den måste även vara öronmärkt, den måste vara ”uppstallad” hos registrerad irländsk tränare (husvagn på gården fungerar tror vi), den måste gå två trials på Irland så att den kan klassas för tävling. Just nu är det inte möjligt för vissa av våra hundar att få en irländsk tävlingsbok (hundar med mer än en generation som fötts i Sverige i stamtavlan vill man inte ta in i sin stambok. ) Vi jobbar på att få ett undantag på detta dvs att sådana hundar ska kunna tävla men inte tas in i stamboken för avel, liknande det som den Engelska stamboken gjorde för No More Legend i våras.

Irländarna vill nu ha in intresseanmälan om hundar i Sverige med flera länder är intresserade av en dylik tävling i november/december på Clonmelbanan.

Denna tävling är tänkt att bli årligen återkommande och det vore kul om det kunde bli några svenska deltagare första året och sen bli fler varefter!

Ni som är intresserade kan maila till shcf@shcf.se och uppge Ert och hund/hundars namn, denna anmälan är dock inte bindande.

Mer detaljerad information kommer senare.

Lars Wicander och Christian Hagberg står till förfogande för mer information runt detta.Källa: Lars Wicander / Christian HagbergCreated by Krister Sandberg