Publicerad: 05/30/2000


Stjärnspäckat startfält i Svenskt Greyhoundderby

Sveriges snabbaste hund utmanare titelförsvararen i årets häftigaste tävling

Söndagen den 4 juni avgörs kvalet i landets mest prestigefyllda hundkapplöpningstävling Svenskt Greyhound Derby. Då möts 36 av landets elithundar för att göra upp om de tolv platserna i semifinalerna den 10 juni, då Åkers Kanal Greyhound Park dessutom har stor publikpremiär.

Derbyt är av tradition det finaste en kapplöpningshund kan vinna, både i Sverige och utomlands. En av favoriterna i årets Derby är Footprinter. Linda Olssons klasshund vann hundarnas Elitlopp förra året och har i sina 15 starter i karriären aldrig missat prispallen (11-3-1).
Han möter dock inget lätt motstånd i Derbykvartsfinalen - eller vad sägs om Årets hund 1999 och regerande Derbyvinnaren Cosy Corner? Årets första derbyomgång avgörs utanför riksspelet, men besökarna på Åkers Kanal Greyhound Park bjuds på den häftigaste duellen inom svensk Greyhound Racing just nu.

Footprinter är i nuläget Sveriges snabbaste hund och regerande banrekordhållare på Derbybanan Åkers Kanal Greyhound Park (32.91/550 m).
Cosy Corner har ännu inte tävlat över medeldistans i år, men i ett testlopp i Landskrona för några veckor sedan var han under gällande banrekord. . .

Svenskt Greyhound Derby avgörs följande tävlingsdagar på Åkers Kanal Greyhound Park:
  • Söndagen den 4 juni kl. 14.30: Kvartsfinaler
  • Lördagen den 10 juni kl 14.00: Semifinaler och publikpremiär på Åkers Kanal GP
  • Lördagen de 17 juni kl. 14.00: DERBYFINAL


Källa: SHAB/Lena LändinCreated by Titti Karjalainen