Publicerad: 12/20/2004


Greyhound Racing i Kanal5 efter jul

Efter årsskiftet byter Greyhound Racing kanal.
Ny samarbetspartner blir Kanal 5.
Ett samarbete som bland annat innebär att hundarna sänds i Tipsextra från slutet av januari.

Vid årsskifte kommer Greyhound Racing byta kanal och springa över till Kanal5 från TV4. Samarbetet innefattar dagliga sändningar om tre minuter samt sändningar under lördagar och söndagar på tio minuter.

- Kanal5 har vuxit sig allt starkare och satsar stort på idrott. Speciellt har man kopplat grepp om den lite yngre publiken. De mellan 18 och 30 väljer i stor utsträckning Kanal5. En publik som vi från Greyhound Racing tittar lite extra på. Satsningen på Tipsextra från slutet av januari är naturligtvis oerhört viktig. Där kommer man visa tio minuter Greyhound Racing med spelredovisning, berättar Svenska Spels Greyhoundchef Lennart Nilsson.

Sändningarna inleds den sjuttonde januari och kommer fram till dess att sändas i Svenska Spels Spelkanalen. Avtalet med TV4 upphör den sista december.

- Naturligtvis hade vi velat starta direkt på det nya året, men när förhandlingarna var klara så gick det inte att få in loppen i tablån förrän 17 januari. Olyckligt, men inte mycket att göra åt. Vi sänder självfallet precis som vanligt i Spelkanalen hos 1400 ombud runtom i landet. När det sedan drar igång i Kanal5 kan vi se fram emot betydligt mer hundkapp än tidigare.

Sändningstiderna är i skrivande stund inte satta av Svenska Spel och Kanal5.

För mer info besök: www.svenskaspel.se/greyhound.


Källa: Svenska SpelCreated by Titti Karjalainen