Publicerad: 09/20/2005


Sv Spel lägger ned spel på hundkapplöpning

Svenska Spel väljer att avveckla spel på hundkapplöpning.
- Trots att hundsporten har utvecklats väl i Sverige så har spel på hundkapplöpning varit en oerhört resurskrävande affär för Svenska Spel. Att fortsätta driva den är tyvärr inte affärsmässigt, säger Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink.


Svenska Spel har beslutat att lägga ned bolagets samtliga spel på hundkapplöpning. I den hårda konkurrensen på spelmarknaden har Greyhound Racing inte lyckats fånga spelarnas intresse – åtminstone inte till en nivå som innebär lönsamhet.

- Vi har sedan starten år 2000 lagt ned nästan 200 miljoner kronor på att etablera spelformen. Trots det fortsätter spelet att tappa mark bland spelarna, därför läggs det ned. Detta skapar också utrymme för nya satsningar, säger Jesper Kärrbrink.

Lars Wicander, ordförande för svensk hundkapp:
- Sporten beklagar detta beslut från Svenska Spels sida, då sporten har utvecklats väl under denna femårsperiod. De frågetecken som framfördes vid starten kring djurskydd och spelsäkerhet har helt suddats ut under de år spelet har funnits. Leveranserna av bra spelobjekt från sporten till Svenska Spel har varit mycket säkra.

- Vår ambition är nu att hitta nya reglerade samarbetspartners för en fortsättning för spel på hundkapplöpning i Sverige.

Greyhound Racing kommer att vara spelbart hos Svenska Spels ombud till och med slutet av december.

För ytterligare information:
Claes Tellman, kommunikationsdirektör, 070-399 62 81
Andreas Jansson, informationschef, 070-330 37 70
Lars Wicander, ordförande Svenska Hundkaplöpningssportens Centralförbund, 070-432 44 86

Mer information till sällskapen/de berörda finns under Info aktiva, Blankett/Dok arkiv, Dokument, Pressmeddelande050920.


Källa: Svenska SpelCreated by Titti Karjalainen