Publicerad: 11/07/2002


Byte av sändningskanal efter nyår

Svenska Spel blir en viktigt del av den nya TV4-kanalen TV4 plus.
Kanalen kommer satsa stort på sport och spel och bland annat innehålla två dagliga spelprogram.

- På en alltmer konkurrensutsatt marknad är det viktigt för oss att kunna erbjuda våra spelare attraktiv direktsänd idrott och inför-program kopplade till våra sportspel. Därför välkomnar vi TV4:s initiativ och det är fullt naturligt för oss att engagera oss i den nya kanalen, säger Svenska Spels vd Meg Tivéus.

- Vi vill vara det självklara valet för de svenska spelarna, vårt samarbete med TV4 plus är en viktig del i denna satsning.
Samarbetet med TV4 innebär bland annat att Svenska Spels och Svenska Fotbollförbundets produktionsbolag Onside Productions producerar två dagliga spelprogram åt TV4 plus. Inspelningarna kommer att ske i Svenska Spels studio i Sundbyberg.

- Programmen ska fokusera på våra stora sportspel Oddset och Stryktipset och erbjuda tittarna förhandsinformation och analyser kring spelobjekten, säger Svenska Spels affärsområdeschef Pelle Kotschack.

En direkt konsekvens av införandet av den nya kanalen blir också att spel på hundkapplöpning, Greyhound Racing, flyttar till TV4 från TV3. På vardagar kommer loppen att sändas i TV4 plus och på helgerna i TV4 som en del av Tipslördag och Sportsöndag.

TV4 plus beräknar starta sina sändningar under första kvartalet 2003.

För ytterligare information:

Claes Tellman, informationschef, 0703-996281


Källa: Svenska SpelCreated by Titti Karjalainen