Publicerad: 06/17/2000


Harely D vann Svenskt Greyhound Derby

Det var gasen i botten från start till mål när Harley D vann årets upplaga av Svenskt Greyhound Derby på Åkers Kanal Greyhound Park utanför Stockholm.

Derbyt är av tradition det finaste en kapplöpningshund kan vinna och ägaren Göran Sundgert från Fristad var rörd till tårar efter prisutdelningen.

– Jag är mycket stolt över Harley och det här känns helt underbart, kommenterade han och klappade om sin blomsterbeprydde vinnare.
Utöver blomsterkrans, vinnartäcke och pokaler fick Harley D:s ägare också förstapriset på 50 000 kronor, vilket är det högsta förstapriset i Svenskt Greyhound Derby sedan starten 1962.

Derbyfinalen ingick även i lördagens Vinn 8 där Harley D var förhandsfavorit. Trots att han missade starten något lyckades han komma först in i kurvan och därefter kunde ingen hota årets derbysegrare. Den tigerrandige kanonen är regerande banrekordhållare på Åkers Kanal Greyhound Park och var fjolårets segerikaste hund med tolv förstaplatser. Han är även bror med 1999 års Derbyvinnare Cosy Corner.

Någon tid för att fira segern blev det inte för familjen Sundgert. I stället satte de sig i bilen och körde de 40 milen hem till Fristad för att förbereda sina andra två hundar, Bel Air och Lady Chanel, för söndagens tävlingar på Borås Greyhound Park.

– Vi får väl fira i bilen...


Källa: SHAB/Lena LändinCreated by Titti Karjalainen