Publicerad: 05/30/2000


Publikpremiär med Sveriges snabbaste hundar på Vinn 8:an

På lördag är det stor publikpremiär på Åkers Kanal Greyhound Park. Då avgörs också semifinalerna i årets storlopp, Svenskt Greyhound Derby, som dessutom finns med på veckans Vinn 8.

Den nya hundkapplöningsbanan i Åkersberga har varit igång sedan spelpremiären i mitten av april, men det är först till lördagens premiär som banan är helt klar och publiken får bekanta sig med hela anläggningen.

– Greyhound Park är en kapplöpningsbana för alla. Målsättningen är att både spelare och barnfamiljer ska trivas här, säger anläggningschefen Mikael Almén, som tidigare arbetade på Täby Galopp.

På Åkers Kanal Greyhound Park finns en spelhall, restaurang och kafé. För barnen planeras en lekplats, medan de riktiga spelarna kan plocka ut sina vinnare över en öl. I nyinredda Greyhound Bar bjuds besökaren på en resa i den svenska kapplöpningshistorien. Här finns pokaler och vinnartäcken från flera av de stora segrarna genom åren.

Lördagens publikpremiär bjuder också på en sportslig höjdare – semifinaler i Svenskt Greyhound Derby. Derbyt är av tradition det finaste en greyhound kan vinna – både utomlands och i Sverige. Semifinalerna ingår också på veckans Vinn 8. En av favoriterna till slutsegern är fjolårets elitloppsvinnare, Footprinter. Han utmanas främst av nya stjärnskottet Bli Best, nybliven banrekordhållare efter ett kanonlopp i söndagens kval. Den stora Derbyfinalen med drygt 150 000 kronor i prispengar avgörs nästa lördag den 17 juni på Åkers Kanal Greyhound Park.


Källa: SHAB/Lena LändinCreated by Titti Karjalainen