Publicerad: 10/26/2006


Greyhound Racing tillbaka igen!!!!!

Pressrelease 25 oktober

Pressrelease


Danderyd 2006-10-25

Nytt spelbolag ställer ut spelterminaler i landet
I helgen kommer hundarna tillbaka till spelombuden. Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund, SHCF, har av Lotteriinspektionen erhållit ett eget speltillstånd och kommer att återlansera Greyhound Racing genom sitt nystartade bolag GR Spel hos utvalda ombud i slutet av oktober. Överskottet på spelet skall oavkortat gå tillbaka till folkrörelsen svensk hundkapplöpning. Första spelbara loppen går av stapeln lördagen den 28 oktober och de första terminalerna går igång redan på fredagen.

Scientific Games Worldwide står för tekniken
Bakom satsningen finns amerikanska Scientific Games Worldwide Ltd. De är idag världsledande när det gäller spelutrustning för häst och hundkapplöpning och satsar cirka 40 miljoner kronor på svensk hundkapplöpning i inledningsfasen. Ett femårsavtal skall hjälpa svensk hundkapplöpning att ta sig tillbaka efter Svenska Spels avhopp.

Andrew Gaughan är vd för Scientific Games Racing Europe:
- Scientific Games är stolta att blivit tillfrågade om att få bli huvudsaklig teknisk partner för Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund och vi vet att Sverige är ett land som redan visat att de är ett av de ledande gällande spel och racing.
- Det borgar för att kunna ta fram utvecklingspotentialen hos Greyhound Racings spelprodukter och därigenom också få sporten att växa samt utvecklas.

The dogs are back in town
Svenska Spel valde att avsluta spel på Greyhound Racing i december 2005 efter en period på cirka 5 år. Detta trots att omsättningen de sista åren låg på cirka en kvarts miljard. Verksamheten ansågs vara för dyr i drift och det är just där som SHCF och GR Spel vet att de kan lyckas.

Lars Wicander är ordförande i Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund:
- Med över 3.500 ombud tidigare så låg cirka 50% av omsättningen hos de 200 bästa. Det innebar att det fanns över 3.000 ombud som inte sålde men som ändå skulle ha samtliga utskick gällande profilmaterial, dagliga väggtidningar, gratisprogram o.s.v. Självklart blir ett sådant upplägg kostsamt.
- Vi har möjligheten att istället ställa in siktet på just de 200 ombuden som verkligen sålt spelet och börja därifrån. Det innebär att vi kan pressa kostnaderna och skapa lönsamhet i affären redan vid en betydligt lägre omsättning än tidigare.

GR Spel sköter spelverksamheten
På sportens egna spelbolag, GR Spel, är man övertygad om att hundarna kommer att ta tillbaka en plats hos spelarna men är också medvetna om att det kommer att bli en tuff period innan spelarna väl hittat tillbaka.

Mikael Almén är vadhållningsansvarig för verksamheten:
- Nylanseringen blir lite knepig för oss nu när vi nu går från ett så stort antal ombud till ett så begränsat antal. Vår marknadsföring måste denna gång utgå lokalt från de ombud som vi valt att samarbeta med. Att ha motiverade spelombud blir vår nyckel och intresset är minst sagt på topp från ombudens sida. Ändå måste vi räkna med en ganska lång inarbetningsperiod innan vi når vår önskade målsättning.
- Att få igång en fungerande spelverksamhet igen är livsviktig för folkrörelsen svensk hundkapplöpning, då nästan alla våra intäkter försvann när samarbetet med Svenska Spel avslutades.

Gamla spelformer med nya namn
Visst var det tråkigt att Svenska Spel ombudsupplägg inte kunde skapa lönsamhet i affären och att deras avslut kom så pass abrupt för sporten Ändå är sporten tacksamma för det man lärt sig under åren tillsammans och man är oerhört tacksam för att Svenska Spel gett sporten möjlighet att få utnyttja de redan inarbetade varumärkena för Greyhound Racing.
- Däremot så byter vi namn på själva spelformerna och i första steget kommer vi att lansera de dagliga spelen GR 3 samt Trio Special. Båda spelformerna kommer också med snabbspelet, Smart Quick Pick, säger Mikael Almén.

Engelska banor kompletterar
Avtal har tecknats med de engelska banorna Wimbledon, Romford och Brough Park som kommer att leverera lopp då de svenska banorna inte tävlar.

GR Spel kommer också att se över alternativen och möjligheterna för framtida tv-sändningar. Tillsvidare så kommer alla loppen att streamas via den nya hemsidan
www.greyhoundracing.se. Där kommer även spelare och media att finna startlistor, tips m.m.

Text tv informationen flyttas till
TV4 och sidan 490 blir basen för Greyhound Racing.

Totalt sett så kommer cirka 110 ombud att omfattas i den första lanseringen och innan årsskiftet skall antalet ombud ha fördubblats.

GR Spel
Pressrelease 2006-10-25 / GR mediaKälla: SHCF / GR SpelCreated by RacingManager