Publicerad: 09/14/2015


Till alla tävlande, tävlingsledare och klubbar

SHCFs tävlingsledning och styrelse får ta emot en hel del samtal, mail och sms samt hantera många konflikter angående tävlingsfrågor. Dessa väcker starka känslor och orsakar mycket osämja och problem i organisationen. 
Vi kan förstås se över formuleringar i regelverket och förbättra våra rutiner men det är mycket svårt att skapa en situation där tveksamheter och olika tolkningar aldrig kan uppstå.

Därför vill SHCF uppmana alla i organisationen att försöka tänka på att samarbeta och att bemöta varandra väl. Vi delar alla ett gemensamt intresse och spenderar mycket av vår lediga tid tillsammans och därför måste vi värna om varandra och vilja varandra väl!

Så alla tävlingsledare, ring det där extra samtalet. Alla hundägare - försök vara så tydlig du bara kan i din anmälan, och om det ändå blir fel, fundera två gånger innan du drar igång en konflikt.

Om man som tävlingsledare känner sig osäker är det fritt fram att kontakta SHCF för stöd. Om man som hundägare känner sig felaktigt bemött eller behöver stöd och råd, hör av er till ert sällskap eller i förekommande fall till arrangerande sällskap.

SHCFs tävlingsansvarig nås via tavlingSHCF@gmail.com och vill man ha upp en fråga på dagordningen till SHCfs möte är det shcf@shcf.se som gäller.


Källa: SHCF FörbundsstyrelseCreated by Ola Sjödin