Publicerad: 02/27/2003


TV4 plus - Sveriges nya spel, sport och fritidskanal

9 mars drar den igång. Sveriges nya teve-kanal laddad med spel, sport och underhållning.
TV 4 plus heter den och alla kan, med rätt utrustning, se den. Den 9 mars rullar TV 4:as nya jättesatsning igång. TV 4 plus är en dotterkanal fokuserad på spel, sport och underhållning. Alla kommer, att med rätt utrustning, att ha möjlighet att se kanalen. För spelintresserade kommer programmet Spelbolaget, med Joakim Geigert och Ellinor Persson, att två gånger om dagen (vardagar) leverera det hetaste inför kvällen samt följa upp resultaten under kvällssändningen. Greyhound Racing blir en viktig kugge i Spelbolaget och racen kommer på daglig basis att sändas i programmet.

Joakim Geigert kommer tillsammans med Ellinor Persson vara programledare för Spelbolaget.

Hur skall man då bete sig för att få in kanalen?

Nedan följer en beskrivning kring TV 4 plus och de olika distributionssätten.
Idag distribueras teve-signaler på tre olika sätt: marksänt (via Kaknästornet), satellit och kabel. TV 4 plus kommer att distribueras på SAMTLIGA tre sätt.

Kabel: COMHEM erbjuder kanalen i sitt basutbud i fastigheter som är uppgraderade för analoga sändningar. Uttaget har tre hål i stället för två. För fastigheter som inte är uppgraderade krävs att man skaffar en digital teve-box.

UPC erbjuder kanalen gratis i sitt digitala startpaket och analoga baspaket.

Övriga distributörer – kontakta aktuell kundtjänst.

Satellit: Alla parabolägare kan komma åt TV 4 plus. Men det kräver att man har ett programkort från Canal Digital och en satellitmottagare. Viasat distribuerar inte TV 4 plus.

Marksänt (vanlig teve-antenn): TV 4 plus distibueras i det digitala marknätet av Boxer. TV 4 plus ingår i baspaketet. Man behöver en digitalbox och ett abonnemang och i vissa fall en antennförstärkare. För de flesta räcker dock den vanliga antennen.

För mer info kontakta bolagens kundtjänster:

COMHEM
0771 55 00 00

UPC
08 578 250 50

CANAL DIGITAL
08 772 27 50

BOXER
020 21 10 00


Källa: Svenska SpelCreated by Titti Karjalainen