Publicerad: 12/01/2001


Kandidater till Folkets hund 2001

Vilken hund gjorde starkast intryck på dig under året? Nedan kan du finna de hundar som nominerats till Folkets hund 2001. På Svenska Spels hemsida kan du fram till den 30 december rösta på din favorit till titeln Folkets Greyhound 2001.

Black Shadow
Norrlandshunden som mer än en gång denna säsong visat upp vinnarinstinkt som få. Imponerande ofta med på riksspelet med tanke på det mycket långa avståndet till närmaste riksbana.

Bli Best
Namnet förpliktigar, denne Boråshane har vid många tillfällen i år visat att han är vad han heter, nämligen bäst. Bli Best är en av de mest streckade hundarna under hösten, och med sina 15 segrar har han vunnit flest lopp i år (med reservation för ändringar).

Bluff Prince
Ännu en av de Australienfödda hundar som debuterat i Sverige under året. Ju längre distansen är, ju bättre är han. Har under senare tid även lärt sig att det gäller att vara med i starten vilket borgar för ett mycket ljust år 2002. Är bland de tre hundar som vunnit flest lopp under året.

Bräck Solo
Den färgstarke Boråshunden med racing kollegan Kenny Bräck som fadder har i sin debutsäsong visat kapacitet som fått folket i stugorna att göra liknelser med nämnde motorsportstjärna. Båda verkar lika förtjusta i ovaler och höga hastigheter.

Crasy Horse
Derby och Avelslopp vinnare som tillhör en av landets bästa Greyhounds. Denne Varbergshund har dessutom förmågan att plocka fram det där lilla extra när det gäller som allra mest. Kommer att vinna årets penningliga med närmare 100 000 kronor i prispengar.

Gufs Bramble
Tik från Gästrikland som innehar årets snabbaste tid över medeldistans på Åkers Kanal. Har en förbluffande förmåga att styra till ledning från sin favoritbox längst ut i fältet och har vid fler än ett tillfälle satt de betydligt tyngre hanarna på plats. Har dessutom visat att kort eller medeldistans inte spelar någon roll. Gufs Bramble vann, precis som Smeden, ett av loppen i Finnkampen och bidrog därmed till den komfortabla svenska segern.

Kovo
Stockholmshund som i årets 23 starter vunnit hela 8 lopp och varit på pallen 22 gånger, snacka om att veta var mållinjen är placerad!

Marungi Storm
Australiensisk import som så sent som i vårvintras anlände till Sverige. Har visat sig vara helt oöm för position och distans, och ofta kommit farande som en raket på upploppet.

Smeden
Sveriges kanske bäste sprinter under året. Har synts vid många tillfällen på kupongen och gör sällan spelarna besvikna. Smedens dueller med Marungi Storm har varit riktiga höjdpunkter, och dessutom tillhörde Smeden en av de blågula segrarna i årets Finnkamp.

Sunny Girl
Badhunden som mer än gärna tar sig ett dopp på innerplan efter avslutat dagsverke. Denna Stockholmstik är dock inte bara en "badhund". Hon har med all önskvärd tydlighet bevisat att hon kan bli en publikfavorit genom att springa mycket snabbt.

Folkets Greyhound 2000 blev sjuhäradstiken Winona. Winona är inte nominerad i år, men två hundar från fjolårets omröstning har kvalat in även i år: Bli Best och Kovo.


Källa: Svenska Spel/Jessica Gustafsson TIPTVCreated by Titti Karjalainen