Publicerad: 09/06/2004


Hugo Houdini vann Derbyt 2004

Högklassiga tävlingar och en trevlig inramning. Det var stort Greyhound-party på Åkers Kanal på söndagen och det var Hugo Houdini som stal showen. Veteranen i fältet snuvade favoriterna på segern och tog överraskande hem derbyt.
- Det finns inte ord för hur lyckliga vi är, säger vinnarhundens tränare Jakke Lehtonen
Det gick undan på Åkers kanal i dag.
Foto: Bildbyrån

Prince of Lock mot Motivated Prince. Det var duellen vi såg fram emot när greyhoundsäsongen skulle nå sitt klimax och det klassiska derbyt avgöras. Men Hugo Houdini visade att gammal är äldst och satte sina yngre konkurrenter på plats genom att leda från start till mål. En överraskande segrare i ett alltigenom högklassigt lopp. Vinnartiden blev finfina 31,84.
- Vi trodde att Hugo max skulle kunna bli trea så vi är inte bara väldigt glada, vi är nästan chockade. Jag har hållit på med det här i tio år och det här är det absolut största, säger Jakke Lehtonen som tränar Hugo Houdini ihop med sambon Anne Aho.

Jakke och Anne hade nästan svårt att tro att det var sant när de såg sin Hugo som förste hund passera mållinjen.
- Jag saknar ord, derbyt är något alla vill vinna och så gör vi det med Hugo. Han är gammal och börjar bli lite långsam, men i dag är han fantastisk och visar rutin genom att inte stressa upp sig. Han visste exakt vad han skulle göra.

Anne verkar om möjligt ännu gladare än du.
- Jo, för mig är Hugo den bästa hunden jag haft, men för Anne är han mer än så. Först kommer våra barn, sen kommer Hugo och sen kommer jag. Det är så det är, säger Jakke och skrattar

Jakke och Anne var inte ensamma om att vara nöjda med dagen. Åkers kanal bjöd inte bara på fin sport, utan också aktiviteter som grillning, hundprylmarknad och hoppborg. Lägg därtill att den begynnande Stockholmshösten visade sig från sin bästa sida och ni förstår att årets derbydag var en av de bästa sedan traditionen inleddes, 1960.

Derbyt:

1) Hugo Houdini, 31,84 sek
2) Yin, 31,92
3) Prince of Lock, 32,16
4) Motivated Prince, 32,33
5) Careless Whisper, 32,48
Struken: Game Set


Källa: JOAKIM KAHNLUND/TWICreated by Titti Karjalainen